Νέα-Ανακοινώσεις|

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

(Σχετ.: Η αριθμ. 55/2020 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου)

 Στις νέες πλέον συνθήκες, μετά τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, το πραγματικό ζητούμενο δεν είναι απλά ο χρόνος που θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό αντικειμενικά κάποια στιγμή θα γίνει. Το κύριο ζητούμενο είναι η κυβέρνηση, εδώ και τώρα να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με τέτοιον τρόπο, που δε θα απειλείται η υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Όσες αποστάσεις ασφαλείας και αν  τηρηθούν, όσες μάσκες και αν φορέσουν όλοι, τα σχολεία χρειάζονται εδώ και τώρα:

  • Προσλήψεις σε μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, που θα καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. Μονιμοποίηση όσων εργάζονται με σύμβαση έργου.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς, χωρίς να περάσει και αυτό το κόστος στους γονείς.
  • Να μονιμοποιηθούν και όχι να απολυθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ώστε να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, ιδιαίτερα τώρα που είναι ανάγκη να χωρίζονται τα τμήματα για λόγους προστασίας.
  • Να ληφθούν ειδικά μέτρα για τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, με ασφάλεια και όρους υγιεινής, χωρίς να μετακυλίεται το βάρος της μετακίνησης  στους γονείς. 
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων, ώστε να μπορούν να τηρηθούν στην πράξη τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης της διασποράς του κορωναϊού.
  • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να μη μένουν έξω από κάθε σχεδιασμό, όπως έγινε  στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση.
  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και την κατάπτυστη τροπολογία για την on – line αναμετάδοση μαθημάτων και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών σωματείων.

Δυστυχώς, για όλα τα παραπάνω δε βλέπουμε καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Αυτό μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για τη βιασύνη να ανοίξουν τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και οι Παιδικοί Σταθμοί, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις γι αυτό.  Η Κυβέρνηση, λοιπόν, να πάψει να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών και των οικογενειών τους και αντί να επικαλείται συνέχεια την ατομική ευθύνη να αναλάβει τη δική της ευθύνη.

 Για το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Παληογεώργος Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window