ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ  

Σύμφωνα με την αριθ. 6/95/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίστηκαν τα εξής:

Για την Δημοτική Ενότητα ΔΟΜΟΚΟΥ (πρώην Δήμος Δομοκού), που αφορά  τις Τοπικές Κοινότητες, Δομοκού, Γερακλίου, Βουζίου, Αχλαδιάς, Πετρωτού, Μαντασιάς,  Πολυδενδρίου, Καρυών, Μακρολιβάδου, Μελιταίας, Φιλιαδώνας, Νεοχωρίου, Παλαμά, Νέας Μάκρισης, Λεύκας και Πουρναρίου η χρήση και το τέλος χρήσης των Πλατειών, Πεζοδρομίων και λοιπών Κοινόχρηστων Χώρων καθορίστηκαν εξής:

Για τη Τοπική Κοινότητα Δομοκού η χρήση ορίζεται ως κατωτέρω

1. Στην συμβολή της οδού Μυρμιδόνων με την πλατεία Θαυμακού, οικοδομή Ελευθερίου Μπάγια, χρήση πεζοδρομίου από καφενεία.

2. Στην οδό Φιλοκτήτη από την συμβολή με την οδό Δημοκρατίας και Χριστιανικής Εστίας μέχρι την πλατεία Θαυμακού. Χρήση πεζοδρομίων από καφενεία, ουζερί, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες.

2.α) Στην πλατεία “Θαυμάκου” χρήση αυτής από καταστηματάρχες καφενείων, ταβερνών, καφέ μπαρ.

3. Στην οδό Δημοκρατίας α) Στην πρόσοψη του κτίσματος Αναστασίου, χρήση πεζοδρομίων από καφενεία β) έναντι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων (πρώην Δημοτικό Σχολείο) και από τις δύο πλευρές για χρήση πεζοδρομίων και καταστρώματος από οικίσκους σταθμών ΤΑΞΙ καθώς και σε όλο το μήκος αυτής.

4.Στην οδό Αχιλλέως για χρήση πεζοδρομίων διαρκώς ή προσκαίρως.

5.Στην οδό Ρήγα Φεραίου χρήση πεζοδρομίων και χρήση Δημοτικού Οικοπέδου.

6.Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως χρήσης πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, υπέδαφος (συνεργεία αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ, πλυντήρια υγρών καυσίμων, μάνδρες οικοδομικών υλικών, καφενεία, καφετέριες, ψησταριές κλπ)

7.Στην οδό Μακρυγιάννη για χρήση πεζοδρομίου και πλατείας έναντι καταστήματος Αυγέρη.

8.Στην πλατεία “Κοτρώνι” για χρήση πλατείας από καταστηματάρχες, τοποθέτηση περιπτέρου και ψυγείου παγωτών.

9. Επιτρέπεται η χρήση της δημοτικής έκτασης μεταξύ των οδών Χάριτος – Θέμιδος – Γιάννη Ρίτσου – Πατρόκλου – Ανωνύμου για την τέλεση της ετήσιας εμποροπανήγυρης για διάστημα πέντε (5) ημερών αντί του ποσού των 100,00€ α) ή όσο καθορίζεται με απόφασή μας, συνολικά (επί πλέον το χαρτόσημο). Επίσης επιτρέπεται η χρήση του παραπάνω χώρου για την πραγματοποίηση της εβδομαδιαίας Λαϊκής Αγοράς κάθε Παρασκευή.

 Το τέλος χρήσεως, για όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Δομοκού, ορίζεται σε: 

1. πλατειών σε 1,50 €/μ2 το χρόνο.

2. πεζοδρομίων, οδών και υπεδάφους αυτών σε 1,00€/μ2 το χρόνο.

3. επί καταλήψεως πεζοδρομίου ή οδού υπό ανοικοδομούντος, το τέλος καθορίζεται σε 1,00€/μ2 το μήνα.

Για την Δημοτική Ενότητα ΞΥΝΙΑΔΟΣ (πρώην Δήμος Ξυνιάδος), που αφορά  τις Τοπικές Κοινότητες Ομβριακής, Αγίου Γεωργίου,  Ξυνιάδας, Κορομηλέας, Αγίου Στεφάνου, Περιβολίου, Μακρυρράχης και Παναγίας, το τέλος χρήσης Πλατειών,Πεζοδρομίων και λοιπών Κοινόχρηστων Χώρων του πρώην Δήμου Ξυνιάδος, ως κατωτέρω:

α.Πλατειών σε 1,50 €/μ2 το χρόνο.

β.Πεζοδρομίων,Οδών και Κοινοχρήστων Χώρων σε 1,00 €/μ2

 Για την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλιώτιδος (πρώην Δήμος Θεσσαλιώτιδος) που αφορά τις Τοπικές Κοινότητες, Νέου Μοναστηρίου, Σοφιάδας, Εκκάρας, Γαβρακίων, Βελεσσιωτών, Θαυμακού, Βαρδαλή, Αγραπιδιάς, και τους Οικισμούς Άνω Αγόριανης και Πετρίλια ως κατωτέρω.

 α. Πλατειών σε 1,50 €/μ2 το χρόνο.

β. Πεζοδρομίων , Οδών και Κοινοχρήστων Χώρων σε 1,00 €/μ2

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης οδών, πλατειών  και λοιπών κοινόχρηστων χώρων των οποίων έχει επιτραπεί η παραχώρηση της χρήσης καταλογίζεται σε βάρος του υπόχρεου με απόφαση του Δημάρχου εκτός του αναλογούντος τέλους και χρηματικό πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο αναλογούν τέλος για κάθε τ.μ. , για το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης και καταβάλλεται εφάπαξ.

Με όμοια απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο σε βάρος του αυθαιρέτως ποιούμενου χρήση χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν επιτρέπεται, ίσο με το τριπλάσιο του μεγαλύτερου κατά μ2 ποσού του καθοριζόμενου με την παρούσα για τους χώρους στους οποίους επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης.

Η διαπίστωση της αυθαιρέτου χρήσης ενεργείται υπό του Δήμου, ή της Αστυνομικής Αρχής ή της Οικονομικής  Επιτροπής. Η χορηγηθείσα άδεια δεν θα ξεπερνάει το ένα ημερολογιακό έτος. Δύναται να ανανεωθεί κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, χωρίς να απαιτείται νέα άδεια από την αστυνομική αρχή. Όποιος κάνει χρήση κοινόχρηστων χώρων χωρίς άδεια, τιμωρείται και με τις ποινές που προβλέπει το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων απαλλάσσονται οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου.

Comments are closed.

Close Search Window