Νέα-Ανακοινώσεις|

Η ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης  κατά του ναζισμού και του φασισμού (9η Μαΐου,  ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός και ευκαιρία για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Η επικράτηση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η συνακόλουθη βία, και ο παραλογισμός που επικράτησε, εκμηδένισαν τις αξίες του Ανθρωπισμού, της Δικαιοσύνης, και της Αξιοπρέπειας.

Η μνήμη της αντίστασης του Ελληνισμού και των άλλων λαών για την ανάκτηση της Ελευθερίας τους, παραμένει πάντα ζωντανή για να μας διδάξει ότι τα αυτονόητα του σήμερα, κατοχυρώθηκαν από τις θυσίες και  το αίμα των ανθρώπων που πολέμησαν και χάθηκαν.

Η ιστορική μνήμη ενός λαού αποτελεί ισχυρό «όπλο» στα χέρια του και μπορεί να εξασφαλίσει σταθερό προσανατολισμό στην πορεία των ιδανικών της Δημοκρατίας και της Ειρήνης μέσα στον χρόνο. Μπορεί, επίσης, να συνεισφέρει στη δημιουργία μίας συνειδητοποιημένης κοινωνίας, με συγκροτημένους και ευαισθητοποιημένους ανθρώπους που μπορούν να υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα ανθρωπιστικά ιδανικά και τα εθνικά δίκαια.

Τιμή και δόξα σε όλους εκείνους, τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές του έθνους μας, που μας έκαναν υπερήφανους για το σθένος και τη δύναμη ψυχής απέναντι στους πολιτικούς εκφραστές των δυνάμεων της βίας, του ναζισμού και του φασισμού.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window