Νέα-Ανακοινώσεις|


Η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως η ημέρα της Ευρώπης και σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής  «Διακήρυξης Σουμάν», στο Παρίσι το 1950, η οποία θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δημιουργία και εξέλιξη της οποίας συνιστά ένα εγχείρημα ειρήνης, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης μοναδικό  στην ιστορία. Χώρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιστορία ενώθηκαν δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση που διέπεται από τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της εμπιστοσύνης των κρατών – μελών, οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες στα 70 χρόνια της ζωής της.

Η αρχή της επικουρικότητας, συνιστά τη βάση για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς στοχεύει στη λήψη αποφάσεων όσο το δυνατό πλησιέστερα στον πολίτη, ειδικά για θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση,  μεριμνώντας ώστε να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις και οι ανάγκες των περιφερειακών και τοπικών αρχών.

Σε αυτό το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο καλούμαστε να λειτουργήσουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση, αναπτύσσοντας συνεργασίες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και επιδεικνύοντας αλληλεγγύη και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και μεγάλων προκλήσεων.

Οι πολίτες μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης δύναται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Ευρώπης παρά τις διαφορετικότητες και τις δυσκολίες που καταγράφονται.

Η φωνή και η γνώμη όλων μας είναι αναγκαία για μία δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση και  για μία ξεχωριστή Ευρώπη.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window