Δελτίο Τύπου, Νέα-Ανακοινώσεις|

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, γιορτάζεται σε μία εποχή που διεθνώς οι περιβαλλοντικές προκλήσεις όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μεγάλες. Η επιστημονική κοινότητα διαπιστώνει και επισημαίνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη  προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να μειωθούν απειλές όπως είναι η  απώλεια της βιοποικιλότητας, η κλιματική αλλαγή, αλλά και πανδημίες από ιούς.

Ο πλανήτη μας απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα, έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Γι’ αυτό ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοτική Αρχή η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της καθημερινής μας δράσης. Προωθούμε την ανακύκλωση, συμβάλουμε στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, προστατεύουμε τους χώρους πρασίνου μας, ενισχύουμε την εθελοντική δράση φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας, ενημερώνουμε και καλούμε τους δημότες μας σε κοινές πρωτοβουλίες και ελέγχουμε στα όρια των αρμοδιοτήτων μας όσους ρυπαίνουν.

Η μη απόρριψη σκουπιδιών εκτός κάδων ή σε ρέματα και άλλους χώρους είναι κάτι που συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων, της επέκτασης των δικτύων αποχέτευσης και την διαρκή συντήρηση και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων στην περιοχή μας, συνδράμει διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Φέτος μέσω ιδιωτικών  χορηγιών όπως αύτη του κυρίου Ρωμανά εξασφαλίσαμε πλήθος αρωματικών φυτών και δένδρων, τα οποία θα διατεθούν στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  με το σύνθημα των μικρών παιδιών να είναι πως, η οικολογική συνείδηση από ατομική θα πρέπει να γίνει  προτεραιότητα για όλους μας.

Το περιβάλλον μας αφορά όλους. Η προστασία του είναι μείζον ζήτημα πολιτισμού. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το έδαφος που πατάμε για να συνεχίσουμε να ζούμε ποιοτικά.

 

Ο Δήμαρχος Δομοκού

Χαράλαμπος Λιόλιος

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window