Νέα-Ανακοινώσεις|

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) καθιερώθηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), ώστε να τονιστεί η σπουδαιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.

Το περιβάλλον μας καθημερινά καταστρέφεται αλλά μαζί του, καταστρέφεται και ο άνθρωπος. Σύμφωνα με έρευνες τα προβλήματα υγείας όπου προκύπτουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι αναπνευστικά, παράλληλα καταγράφονται σοβαρές επιπτώσεις στη νοημοσύνη των ανθρώπων από την βρεφική ηλικία! Δυστυχώς κάθε χρόνο χάνουν πρόωρα τη ζωή τους σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 7.000.000 άνθρωποι.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την οποία έχει προκύψει η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υδάτινων πόρων, η εξάντληση των ορυκτών πόρων, η αυξανόμενη λειψυδρία και η αποξήλωση μεγάλων δασικών εκτάσεων, η εξαφάνιση πάρα πολλών ζώων, πυρκαγιών, η υποβάθμιση της ποιότητας της γης όπου καταλήγει σε ριζική κλιματική αλλαγή.

Στόχος είναι η ίδια η Πολιτεία αλλά και όλοι εμείς να καταλάβουμε το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής και να δράσουμε συνειδητά!

Δρω συνειδητά σημαίνει ανακυκλώνω, κρατώ καθαρές τις θάλασσες και την ατμόσφαιρα! Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να παραδώσω στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον και το δικαίωμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window