Νέα-Ανακοινώσεις|

Σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 27.05.2022  στο Διοικητήριο Δομοκού μεταξύ του Δημάρχου Δομοκού κ. Λιόλιου Χαράλαμπου, του Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, του Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας, κ. Μούτσελου Λουκά (Πύραρχο), του  Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού, Ανθυποπυραγό Καρκάνη Δημήτριο, του εκπροσώπου του Δασονομείου Δομοκού, κ. Καρακώστα Κωνσταντίνου και των Προέδρων των Κοινοτήτων, ολοκληρώνοντας μία σειρά ειδικών συναντήσεων, οι οποίες είχαν ως στόχο την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοτήτων του Δήμου για την πρόληψη και την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναδείχτηκαν ομόθυμα οι κοινοί στόχοι που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καταγράφτηκαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την πρόληψη και την πυρόσβεση και δόθηκαν οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων φωτιάς που τυχόν ανακύψουν. 

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη για την καταγραφή γεωργικού εξοπλισμού όπως γεωργικοί ελκυστήρες, βυτία, ψεκαστικά, φορτωτές που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα σε περίπτωση συμβάντος, αλλά και η ανάγκη για την καταγραφή ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που διαβιούν μοναχικά και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή κινητικότητας, όπως και η δημιουργία ομάδων εθελοντών που δύνανται να συμβάλλουν στο έργο της Πυροσβεστικού Σώματος. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις των πολιτών σε σχέση με την πυροσβεστική διάταξη 20/2022 που αφορά στον καθορισμό προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ενώ οι παραβρισκόμενοι πρόεδροι των κοινοτήτων κλήθηκαν να ενεργήσουν ως πολλαπλασιαστές των πληροφοριών για την ενημέρωση των δημοτών και όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window