Νέα-Ανακοινώσεις|

Με την υπ΄αριθμ 158653/24-7-2023 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας αποφασίζεται η Συμπλήρωση – Τροποποίηση της επέκτασης του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από την Διεύθυνση Δασών Νομού Φθιώτιδας και εμφανίζονται στους συνημμένους χάρτες, καθώς και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι υψηλός κατηγορίας (3) και άνω  και με διάρκεια εφαρμογής έως 31/7/2023.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή επικίνδυνων δραστηριοτήτων και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες, που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που δημοσιεύεται από την προηγούμενη ημέρα στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 3 (υψηλή) και άνω και θα ισχύει από την 10η π.μ. έως την 10η μ.μ. της τρέχουσας ημέρας.

Επισυνάπτεται ο χάρτης που αφορά στο Δήμο Δομοκού

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window