Δήμος Δομοκού, Νέα-Ανακοινώσεις|

(Η αριθμ. 1/2021 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)

Με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του δήμου μας υπηρεσίες του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Δομοκού.

Η εξέλιξη αυτή στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου Δήμου δεδομένου του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, αφού παρατηρούνται υψομετρικές διαφορές και μακρινές δυσπρόσιτες αποστάσεις προς εξυπηρέτηση των κοινοτήτων και των κατοίκων αυτών.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των ηλικιωμένων κατοίκων, καθώς γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής, που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έρχεται σε ακολουθία απομάκρυνσης και αποξήλωσης πολλών άλλων υποδομών από την περιοχή μας, προσδίδοντας μια εικόνα μαρασμού, υποστελέχωσης και υποβάθμισης.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ: τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από το νέο σχέδιο αγροτικής διανομής για το Ταχυδρομείο Δομοκού και τους όρους που θα λειτουργεί το γραφείο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το ωράριο είναι αδύνατο να τηρηθεί από το διανομέα, καθώς η χιλιομετρική απόσταση για πληρωμές και διανομή είναι μεγάλη, συνεπακόλουθο αυτού είναι να μην επιτρέπεται στον υπάλληλο η διαχείριση και το κλείσιμο του καταστήματος. Η έλλειψη πρακτορείου πόρτα-πόρτα επιβαρύνει αποκλειστικά το κατάστημα Δομοκού, το οποίο αδυνατεί να λειτουργήσει με όρους Αγροτικής Διανομής χωρίς να υποβαθμίσει την εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι τριάντα μία Τοπικές Κοινότητες καλύπτονται από έναν μόνο διανομέα! Η επίδοση συστημένων πόρτα-πόρτα και η ταυτόχρονη είσπραξη λογαριασμών αλλά και αντικειμένων αντικαταβολής θα υποχρεώσει το γραφείο των τριών μόλις ατόμων σε ολική δυσλειτουργία. Τέλος, με τον επερχόμενο προγραμματισμό η πληρωμή των συνταξιούχων του ΟΓΑ από τις τέσσερις εργάσιμες ημέρες θα επιμηκυνθεί στις οχτώ!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ: την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μας στην προοπτική υποβάθμισής του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην έδρα του Δήμου Δομοκού και είμαστε αντίθετοι στην εν γένει σχεδιαζόμενη συρρίκνωση του μοναδικού υποκαταστήματος, η οποία πραγματοποιείται για καθαρά οικονομικούς λόγους.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Δομοκού καθώς αποτελεί θέμα μείζονος και ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ:  τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να επανεξετάσει την πρότασή της, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, ώστε το υποκατάστημα να συνεχίσει να λειτούργει με το υπάρχον καθεστώς, εξυπηρετώντας τους ως επί το πλείστον γεωργούς αλλά και ανήμπορους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που αδυνατούν να μετακινηθούν.

ΖΗΤΟΥΜΕ: από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ την περαιτέρω αναβάθμιση του καταστήματος ΕΛΤΑ Δομοκού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΠΑΛΗΟΓΕΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window