Δήμος Δομοκού, Νέα-Ανακοινώσεις|

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, σε αυτή που εξυμνήθηκε μέσω της ποίησης και των τραγουδιών όσο κανένα άλλο, που αδικήθηκε, που χειραφετήθηκε και σήμερα αποτελεί σύμβολο δύναμης και αντοχής, απέναντι στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να συνδυάζει καθημερινά.

Είναι αφιερωμένη στη γυναίκα μητέρα, τη γυναίκα σύζυγο, τη γυναίκα εργαζόμενη, τη γυναίκα πολιτικό.

Στην ηρωίδα γυναίκα της διπλανής πόρτας, που παρά τα στερεότυπα και τις κοινωνικές διακρίσεις, έχει καταφέρει να αλλάξει το ρου της ιστορίας και να αναδείξει τη δυναμική πλευρά των γυναικών και την πολυσήμαντη προσφορά της στην κοινωνία.

Στη γυναίκα εκείνη που συνεχίζει να μάχεται για έμφυλη ισότητα, μια συμμετοχική ισότητα στα διοικητικά συμβούλια, στην πολιτική, στους χώρους εργασίας και σε όλους τους ευρύτερους τομείς της κοινωνίας μας.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του Cavίd-19.

Σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας, αφού αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες της υγειονομικής περίθαλψης.

Δυστυχώς η Παγκόσμια Ημέρα συμπίπτει με τις επιταγές της Πολιτείας να παραμείνουμε στο σπίτι, για την προστασία και την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού Covίd-19, γεγονός που δεν μας επιτρέπει την οργάνωση εκδηλώσεων κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης με φυσική παρουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window