Νέα-Ανακοινώσεις|

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το φεστιβάλ Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo Δομοκός” την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου – Λυκείου Δομοκού, μιας συνδιοργάνωσης της Eduact  και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δομοκού (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.) υπό την Αιγίδα του Δήμου Δομοκού. Φιλοξενήθηκαν ομάδες της περιοχής και συγκεκριμένα ομάδες ρομποτικής από τα τρία ΚΔΑΠ της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ., την Ευρωεκπαιδευτική Computer Center (Φάρσαλα), του Studylab (Λαμία) και του ΚΔΑΠ μεΑ Στήριξη (Λάρισα).

Οι νεαροί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δείξουν πως το παιχνίδι μπορεί να μετατραπεί σε μάθηση και δημιουργικότητα, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, που αναπτύχθηκαν από πρωτοπόρες στον χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής εταιρείες  (Lego Education, Arduino). Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν το μέλλον των μεταφορών διερευνώντας από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, με βιώσιμες καινοτομίες που συνδέουν και αναπτύσσουν καλύτερα κοινότητες και οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Λιόλιος Χαράλαμπος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος. Παραβρέθηκαν, επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κ. Σανίδας Ηλίας, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. και Αντιδήμαρχος Ξυνιάδος κ. Λαϊνάς Ανδρέας, οι αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Λελεντζής Γεώργιος και  Τσαλαφούτας Αθανάσιος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι των Οικονομικών κ. Καναβός Νικόλαος και κα Αυγέρη Αθανασία, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κα Μητσοπούλου Τράντα Κωνσταντία, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, κ. Αποστολόπουλος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Δομοκού, κ. Τσόγκας Δημήτριος, η κα Δημοπούλου Ευαγγελία μέλος του ΟΠΑΣΤΕ και ο Αναπληρωτής Λυκειάρχης Δομοκού κ. Τσιμπούρης Κωνσταντίνος. Τους εμψυχωτές της Eduact πλαισίωσε ομάδα  εθελοντών, με τη  βοήθεια των οποίων διενεργήθηκαν οι δραστηριότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από τούς κριτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window