Νέα-Ανακοινώσεις|

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο διεπιστημονικού ερευνητικού πενταετούς προγράμματος συνεργασίας, με το Φιλανδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο  με τίτλο «Αρχαιολογικού Προγράμματος Μελιταίας, στη Μελιταία Δ. Δομοκού, Π.Ε. Φθιώτιδας  (MELAP) » διοργανώνει σε συνεργασία με το Φιλανδικό Ινστιτούτο και το Δήμο Δομοκού  ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου έτους  των εργασιών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ψέμα και Απάτη» το οποίο αναφέρεται στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και ειδικότερα στους Φιλανδούς  που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων  στην περιοχή των Φαρσάλων και στη μάχη του Δομοκού (17 Μαΐου 1897).

Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο  «ΤΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΈΣ ΤΡΑΓΩΔΊΕΣ:  Οι εμφύλιοι πόλεμοι στη Φινλανδία,  την Ισπανία και την Ελλάδα»Πρόκειται για μία συγκριτική έκθεση η οποία όχι μόνο θα συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του κοινού μας παρελθόντος, αλλά και θα βοηθήσει και στη διαχείριση επώδυνων αναμνήσεων.

  • Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6:00 μ. μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Δομοκού.
  • Η φωτογραφική έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 2:00 μ.μ.
  • Στις σχολικές μονάδες που επιθυμούν πραγματοποίηση εκπαιδευτική επίσκεψης στην έκθεση δίδεται η δυνατότητα πραγματοποίησης της, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10 :00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

Η  είσοδος είναι ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window