Νέα-Ανακοινώσεις|

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 17.30 με 20.00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχομένη χρονιά το Φεστιβάλ “FIRST® LEGO® League Expo Δομοκός”. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 10 ομάδες Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Δομοκού με την Eduact.

Σκοπός του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μία διαδικασία παιγνιώδους μάθησης και πρακτικής εφαρμογής. Τα παιδιά, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποκτούν αποδεδειγμένα μία ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, με την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο μάθησης και ταυτόχρονης διασκέδασης.

Για τη φετινή χρονιά η συγκεκριμένη δράση έχει τίτλο “Masterpiece” και εστιάζει στο ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές πτυχές της τέχνης για να κατανοήσουν και να ενισχύσουν τις έννοιες της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Στο Φεστιβάλ θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Comments are closed.

Close Search Window