Νέα-Ανακοινώσεις|

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δομοκού το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, η ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Παρουσίαση αποτελεσμάτων δεύτερου έτους εργασιών» του πενταετούς διεπιστημονικού προγράμματος Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Μελιταίας – MELAP. Την εσπερίδα διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού.

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, η Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνα Ψαρογιάννη και η Διευθύντρια του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών Δρ. Petra Pakkanen. Τέλος, αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλία Σανίδα και της Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας & Ευρυτανίας κ. Ευθυμίας Καράντζαλη, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση.

Ομιλίες για τις ανασκαφικές εργασίες και τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα της φετινής περιόδου πραγματοποιήθηκαν από τον Δρ. Arto Penttinen, τον Αρχαιολόγο κ. Λάμπρο Σταυρογιάννη, την Συντηρήτρια Τέχνης κ. Εύα Αποστολακοπούλου, τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα και κλείνοντας έγινε η παρουσίαση της ομιλίας του Δρ. Robin Ronnlund από τον κ. Σταυρογιάννη.

Παράλληλα με την εσπερίδα παρουσιάστηκε από την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Μαρία Γουρδουμπά η έκθεση με τίτλο «Περιηγητές από τις Βόρειες Χώρες Αφηγούνται». Πρόκειται για μία έκθεση με σχέδια, σκίτσα, κείμενα και φωτογραφίες περιηγητών από τις Βόρειες Χώρες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού & Ξυνιάδας πάτερ Γεώργιος Βούλγαρης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Συμέων, ο πάτερ Νικόλαος Κουλουμπρούκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λελεντζής, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ. Αθανάσιος Τσαλαφούτας και κ. Νικόλαος Καναβός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δομοκού κ. Δημήτριος Τσόγκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μελιταίας κ. Βασίλειος Καραπέτσας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Comments are closed.

Close Search Window