Νέα-Ανακοινώσεις|

Ο Δήμος Δομοκού τίμησε και φέτος με υπερηφάνεια και λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αποτίνοντας φόρο τιμής στη θυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, στους οποίους οφείλουμε την Εθνική μας υπόσταση και υπερηφάνεια.

Η επίσημη δοξολογία, για την μεγάλη διπλή εορτή της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, τελέστη στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού παρουσία του Βουλευτή Νομού Φθιώτιδας κ. Γεώργιου Κοτρωνία, του Δημάρχου Δομοκού κ. Χαράλαμπου Λιόλιου, τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου, μαθητών και πλήθους πιστών. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε στον Ιερό Ναό η καθηγήτρια  κ. Λεμονιά Γρίβα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στέφανων, στην μνήμη των ένδοξων νεκρών, στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Μουσών.

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δομοκού κ. Κων/νος Παπιώτης, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ/2Η ΥΑ Λοχαγός κ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού Αστυνόμος Β’ κ. Ιορδάνης Σαράφης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού Πυρονόμος κ. Δημήτριος Θεοδώρου, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Τσιγάρας, για την Εθνική Αντίσταση κ. Νικόλαος Καναβός, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Εκπρόσωπος Δασονομείου Δομοκού κ. Θωμάς Κατσιούλας, ο Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου κ. Νικόλαος Ζώτος, η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Δομοκού κ. Φρειδερίκη Γκούβα, η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών “ΦΙΛΑΡΕΤΗ” κ. Ιωάννα Γκαραβέλα και εκπρόσωποι του Λαογραφικού Ομίλου, του Λυκείου, του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Δομοκού.

Ακολούθησε, παρουσία πλήθους κόσμου, η μαθητική παρέλαση από τους μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Δομοκού κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς, που εκτελέστηκαν από μαθητές του Λυκείου Δομοκού στην Κεντρική Πλατεία Δομοκού.

Comments are closed.

Close Search Window