Νέα-Ανακοινώσεις|

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 5.10.2022, στο Δομοκό και στο Νέο Μοναστήρι, η εκδήλωση «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Ανάπτυξη Διά Βίου Δεξιοτήτων», με τη συμμετοχή των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων και των μαθητών των Λυκείων του Δήμου Δομοκού και εισηγητές το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Δρ Σπαλιώρα Κωνσταντίνο και την κα Γαλάτη Αργυρώ, Καθηγήτρια Γαλλικών, με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια   του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δομοκού (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.) σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας που έχει η αντικειμενική επαγγελματική πληροφόρηση, η οποία συνεκτιμά την ταχύτητα μεταβολής των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, την καινοτομία και τον πλούτο των αναδυόμενων ειδικοτήτων, το πλήθος των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων που προϋποτίθενται για την ένταξη των νέων σε μια επισφαλή, ανταγωνιστική και διαρκώς μετασχηματιζόμενη αγορά εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρονται για επαγγελματική κατάρτιση ως το πρωταρχικό βήμα για την επιτυχή διαχείριση των δυσκολιών που θα κληθούν οι μαθητές να αντιμετωπίσουν στις επαγγελματικές τους επιλογές, μελλοντικά.

Με τη λήξη των εισηγήσεων της ενημερωτικής εκδήλωσης οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να λάβουν πληροφορίες για το επαγγελματικό τους μέλλον, αλλά και να λύσουν απορίες στο πλαίσιο του διαλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Λιόλιος Χαράλαμπος, η Αντιδήμαρχος κα Αυγέρη Αθανασία, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α/μιας Εκπαίδευσης Δήμου Δομοκού κ. Αποστολόπουλος Γρηγόριος και η Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δομοκού κα Μητσοπούλου Τράντα Κωνσταντία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window