Νέα-Ανακοινώσεις|

Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού στην Κοινότητα Ομβριακής συνιστούν αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης των επαφών της 88χρονης ηλικιωμένης. Σχετικά με το κρούσμα που καταγράφτηκε στην Κοινότητας της Εκκάρας έχει πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση των επαφών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και έχουν ενημερωθεί τα άτομα αυτά, προκειμένου να παραμείνουν σε οικειοθελή καραντίνα.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την ανησυχία του κόσμου, εφιστούμε στους δημότες, αλλά και στους φιλοξενούμενους και επισκέπτες στο Δήμο μας, ψυχραιμία για την ανθρώπινη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και την αυτονόητη πειθάρχηση σε μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού. Απευθύνουμε  άμεση έκκληση στους νεότερους ηλικιακά και σε όσους δεν φοβούνται κανέναν ιό και καμία απειλή, να εφαρμόσουν τα αυτονόητα μέτρα πρόληψης και προστασίας όπως,  τήρηση των αποστάσεων, πιστή τήρηση κανόνων υγιεινής, αυτοπεριορισμό επαφών, ιδιαίτερα μετά από επιστροφή από διακοπές, χρήση μάσκας, αποφυγή περιττών συναθροίσεων και καταστάσεων συνωστισμού με τήρηση των ωραρίων και των κανόνων για το μέγιστο αριθμό ατόμων ανά χώρο, βοηθώντας αποφασιστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι στενοί συγγενείς και φίλοι μας κινδυνεύουν όπως  και εμείς οι ίδιοι. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ούτε να το υποτιμάμε.

Δεν είναι σωστό, επίσης,  να «στοχοποιούμε» στον κοινωνικό μας περίγυρο ως υπαίτιους της εξάπλωσης της πανδημίας, διάφορες ηλικιακές ομάδες, θρησκευτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις, γεωγραφικές περιοχές ή όσους επέστρεψαν από διακοπές. Μόνο οι  συμπεριφορές μας είναι το πρόβλημα και αν  τηρούμε τα μέτρα δημόσιας υγείας που κάθε φορά ισχύουν. Αυτό είναι το κριτήριο ελέγχου και αυτοελέγχου μας.

Δεν επιχειρείται η νουθεσία, απλά επισημαίνονται ορισμένα θέματα από τη θέση ευθύνης που έχουμε για να ενωθούμε ως κοινωνία και ως πολίτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να πράττει το καθήκον της απέναντι σε όλους τους δημότες, ανεξαρτήτως ηλικίας και τους καλεί να επιδείξουν υπευθυνότητα, σύνεση, κατανόηση και ανθρώπινη αλληλεγγύη.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Β. ΛΙΟΛΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window