Πίσω από το κάστρο του Δομοκού, κτισμένη σε πανοραμική τοποθεσία, βρίσκεται η πανέμορφη εκκλησία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, πολιούχος του Δομοκού. 

Η Αγία Παρασκεύη γιορτάζεται κάθε χρόνο στη πόλη του Δομοκού και μάλιστα η ημέρα εορτασμού της είναι τοπική αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες (ΦΕΚ.126/23-5-1956) . Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκδηλώσεις στη μνήμη της πολιούχου Αγίας Παρασκευής με την πραγματοποίηση πανηγυρικού εσπερινού την 25η Ιουλίου στον Ιερό Ναό, ενώ την επόμενη ημέρα 26η Ιουλίου, τελείται όρθρος, θεία λειτουργία και αρτοκλασία παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελείται εσπερινός & λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής μέσα στην πόλη του Δομοκού. Οι εορταστικές δραστηριότητες συνεχίζονται και τις βραδυνές ώρες με παραδοσιακούς χορούς, άφθονο κρασί και φαγητό. Το γλέντι κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες  με χορό και τραγούδι για όλους.

Δίπλα στη εκκλησία υπάρχει και ο νεόδμητος ξενώνας της Αγίας Παρασκευής, για τον οποίο μπορέιτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας στο παρακάτω σύνδεσμο.

Ξενώνας της Αγίας Παρασκευής στο Δομοκό.

Comments are closed.

Close Search Window