Δελτίο Τύπου|

Στην 7η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δομοκού παρευρέθηκε  σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, στα πλαίσια των συναντήσεων με τους Δήμους της Φθιώτιδας ώστε να διερευνηθούν ζητήματα των τοπικών κοινωνιών και κυρίως προτεραιότητες και  πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, αναφορικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζονται.

Χαιρετισμό στον Υφυπουργό εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου  απεύθυνε ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης και εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος,  καλωσορίζοντας τον Υφυπουργό και  ευχαριστώντας τον που βρίσκεται πάντα δίπλα στα ζητήματα του Δήμου, συμβάλλοντας τα μέγιστα.

Ο Δήμαρχος Δομοκού τόνισε πως η βοήθεια του κ. Οικονόμου στην ένταξη και υλοποίηση έργων υποδομών ήταν καθοριστική. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν: To φράγμα στο Μπουγάζι Περιβολίου και το αρδευτικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση 10.000 στρεμμάτων και περίπου 1.000 αγροτών της περιοχής μας καθώς και την χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ για εσωτερική οδοποιία που ο Δήμος χρειαζόταν εδώ και πολλά χρόνια, αφού το οδικό δίκτυο κατά περιπτώσεις  ήταν παλαιωμένο και με αρκετές φθορές.

 Ο Δήμαρχος  υπογράμμισε πως επίσης βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση τοποθέτησης σταθμών κάλυψης τηλεοπτικού σήματος των «Λευκών Περιοχών» στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Δομοκού, ώστε να επιλυθεί και το πρόβλημα αυτό.

Κατά την τοποθέτηση του ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε αρχικά στο ΣΔΙΤ στου αρδευτικού στο Μπουγάζι, το οποίο θα προχωρήσει εντός του έτους και είναι ένα έργο που φέρει τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε ό,τι αφορά στα έργα Αγροτικής Οδοποιίας, τόνισε πως έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες, καθώς αναμένεται η έγκριση των τριών έργων που έχει καταθέσει ο Δήμος Δομοκού στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση της εσωτερικής οδοποιίας, καθώς και άμεσες παρεμβάσεις για την κάλυψη του τηλεοπτικού σήματος.

Έγινε, παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά στα κλειστά δίκτυα του Σμοκόβου, εστιάζοντας στη δέσμευση να ενταχθούν και οι εκτάσεις που μένουν εκτός με μια τροποποίηση στον προϋπολογισμό της μελέτης.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως  περί τις αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στον Δομοκό μία σημαντική εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με την ενημέρωση των αγροτών για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ.

Ο Υφυπουργός επισήμανε πως η  Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η κοινωνία δυσκολεύεται και  πως έρχεται αντιμέτωπη με τις ανατιμήσεις. Προτεραιότητα  της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει  κάθε περιθώριο και δυνατότητα στήριξης των πολιτών, καθώς ο κόσμος τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τα όσα συμβαίνουν. Ο στόχος είπε ο κ. Οικονόμου είναι  να διαμορφώσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να καταστεί η περιοχή του Δομοκού ελκυστικός προορισμός όχι μόνο για να ζήσει κάποιος, αλλά και για να τον επισκεφτεί.

Τέλος τόνισε πως όσοι ασχολούνται με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλουν να αφουγκραστούν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, από όποια θέση και αν βρίσκονται καθώς οι πολιτικές και οι κοινωνίες έχουν μετασχηματιστεί και απαιτούν άμεση παρέμβαση και συλλογική συμμετοχή.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της πολιτικής και φιλοσοφίας της Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να προσφέρει βιβλία με σκοπό την ενίσχυση των βιβλιοθηκών της Περιφέρειας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, παρέδωσε σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δομοκού 76 τίτλους βιβλίων που αντιστοιχούν περί στα 90 βιβλία. Παράλληλα, περιηγήθηκε στη Βιβλιοθήκη, συνομίλησε αρκετή ώρα με την υπεύθυνη για την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται και συμφώνησαν να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία προκειμένου να προωθηθούν ενέργειες και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω  ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δομοκού.

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window