Νέα-Ανακοινώσεις|

Με ιδιαίτερη επισημότητα και βαθιά θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 η Πανήγυρη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής στον Δομοκό. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή προσήλθε για να τιμήσει την Προστάτιδα της πόλης του Δομοκού, συμμετέχοντας στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια.
Το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και η κατανυκτική Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας κατά μήκος της κεντρικής οδού Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τοπικών αρχών και εκπροσώπων. Την περιφορά συνόδευσε η Φιλαρμονική, η οποία με τις εμβατηριακές μελωδίες της, προσέδωσε ιδιαίτερη επισημότητα και συγκινησιακή φόρτιση στην ατμόσφαιρα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, μεταξύ άλλων:

  • Οι Βουλευτές Νομού Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκουρας, κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης
  • Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος
  • Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης
  • Οι Αντιδήμαρχοι Δομοκού κ. Γεώργιος Λελεντζής, κ. Νικόλαος Καλημέρης, κ. Χρήστος Πετρόπουλος και κ. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος
  • Η Εντεταλμένη Σύμβουλος κα. Ευαγγελία Μπάκα
  • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Κατσίουλας, κ. Νικόλαος Ζώτος, κ. Βασίλειος Γκούβας και κα. Φιλάνθη Χριστοδούλου
  • Ο Πρόεδρος Δ.Κ. Δομοκού κ. Κωνσταντίνος Παπιώτης
  • Ο Διοικητής ΚΕΥΠ Λαμίας Ταξίαρχος κ. Πέτρος Περιμένης και ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ/2Η ΥΑ Λοχαγός κ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης
  • Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού Αστυνόμος Α’ κ. Κωνσταντίνος Τσιαβάκης και η Υποδιοικήτρια Α.Τ. Δομοκού κα. Γρηγορία Γατσινάρη
  • Ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν. Φθιώτιδας κ. Ιωάννης Τσιγάρας
  • Ο Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σπυρίδων Ποταμίας
  • Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δομοκού κα. Αργυρώ Βελαώρα

Μετά την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα παραδοσιακό μουσικό γλέντι, το οποίο πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική και χορό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα, προβάλλοντας την τοπική παράδοση και ενισχύοντας τους δεσμούς της κοινότητας.

Ο Δήμος Δομοκού εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση των εκδηλώσεων και υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως στοιχείο συνοχής, μνήμης και πίστης για τις επόμενες γενιές.

Comments are closed.

Close Search Window