Νέα-Ανακοινώσεις|

ΨΗΦΙΣΜΑ

(Η αριθμ. 17/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Δομοκού, εκτιμώντας τον κοινωνικό ρόλο της μικρομεσαίας αγροτιάς και θεωρώντας τα αιτήματά της, έτσι όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, δίκαια και ρεαλιστικά, εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.

Ζητάει, μεταξύ των άμεσων διεκδικήσεων των αγροτών, που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραγωγή και να μπορούν να ζουν από τον μόχθο τους:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

 

Δομοκός, 22/02/2022

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού

Ανδρέας Ν. Καλαμπαλίκης

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window