Νέα-Ανακοινώσεις|

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 και από ώρα 18:00 – 21:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου- Λυκείου Δομοκού, θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός FIRST® LEGO® League Expo Δομοκός” που  θα  φιλοξενήσει  ομάδες  της  περιοχής  και  αποτελεί  μια  συνδιοργάνωση  της  Eduact  με  τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Δομοκού (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ.).

Στον Διαγωνισμό του FIRST® LEGO® League θα συμμετέχουν ομάδες Explore οι οποίες θα επικεντρωθούν στην  οικοδόμηση  του  ενδιαφέροντος  για  την  επιστήμη  και  την  τεχνολογία  διερευνώντας και επιδιώκοντας  καινοτόμες  και  πρωτότυπες  λύσεις.  Είναι  ένα  πρόγραμμα  που  έχει  σχεδιαστεί  για  να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Για την περίοδο  2021-2022  οι  ομάδες  της  FIRST®  διερευνούν  το  μέλλον  των  μεταφορών, από  την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική   διαμετακόμιση   υψηλής   τεχνολογίας. Οι ομάδες με ταχύτητα και αξιοπιστία, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές επιδιώκουν να συνδέσουν και να αναπτύξουν καλύτερα   κοινότητες   και   οικονομίες   σε   όλο   τον   κόσμο. 

Πρόκειται   για   μια   συνεργασία   της   Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από  110  χώρες  παγκοσμίως.  Το  FIRST®  LEGO®  League,  είναι  εγκεκριμένο  πρόγραμμα  από  το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).

Στον Διαγωνισμό θα απονεμηθούν βραβεία σε όλους και όλα τα βραβεία είναι μη διαγωνιστικά.

Περισσότερες   πληροφορίες   για   τον   Διαγωνισμό   μπορείτε   να   βρείτε   στην   επίσημη   σελίδα   του: https://firstlegoleague.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2311 286 369 Email: info@firstlegoleague.gr, 2232350221 Email: info@domokos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window