Δήμος Δομοκού|

Σέρρες 8 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου : «Το σεντούκι των ιστοριών ανοίγει σε Σέρρες, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Πολύκαστρο!»

«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε».

 Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, τέσσερεις βιβλιοθήκες βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας: μαρτυρίες, θρύλοι και παραμύθια, ήθη, έθιμα και καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά γεγονότα, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει να διασωθεί. Για πρώτη φορά λοιπόν, τέσσερεις βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα δουλέψουν μαζί σαν ένα μικρό δίκτυο και θα επιδιώξουν να καταγράψουν μια άγραφη έως τώρα, πολιτιστική κληρονομιά.

Οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Κάποιοι αφήνουν ένα γραπτό βιβλίο ζωής, εμπειριών και φαντασίας, άλλοι όμως όχι. Στις βιβλιοθήκες δίδεται η ευκαιρία να διασώσουμε κεφάλαια της ζωής σας, αλλά και των αγαπημένων σας.

Από τη Δευτέρα 13 Μαΐου, όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία, μπορεί να επικοινωνεί με:

  • Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: 23210.98557 (Ν.Νικολάου 20-απέναντι από το Μαξίμειο https://www.serrelib.gr/ , serrelib@serrelib.gr )
  • Τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: 23310.24494 (Έλλης 8 Βέροια https://www.libver.gr , info@libver.gr )
  • Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολύκαστρου: 23430.24166 (Παλαιολόγου 3, dpolibro@yahoo.gr )
  • Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: 23330.26806 (Φιλίππου 43, Αλεξάνδρεια biblalex@otenet.gr )

Η διαδικασία είναι απλή. Κλείνετε ένα ραντεβού, έρχεστε στη βιβλιοθήκη και το αρμόδιο προσωπικό θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια καταγραφής. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί (με συνοδεία γονέα) και μεγάλοι, άνθρωποι μόνοι τους ή σε ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, τάξεις σχολείων… δεν αποκλείουμε κανέναν!

Έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να τολμήσετε την καταγραφή μόνοι σας; Ακόμη και γι’ αυτό θα βρείτε βοήθεια και πληροφορίες σε υλικό που θα μοιράζεται στις βιβλιοθήκες, (προσεχώς και στο site του σεντουκιού: https://stories.futurelibrary.gr/ ).

Φιλοδοξούμε αυτή η τάση να επεκταθεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και γιατί όχι, σε όλη την Ελλάδα.  Αν έχεις κι εσύ κάτι για το σεντούκι των ιστοριών, έλα στη βιβλιοθήκη! Το σεντούκι μας  δεν έχει κλειδαριές!

Συντονίστρια προγράμματοςΜαρία Βραχλιώτου (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών – τηλ. 23210.98557 – vraxmarx80@gmail.com)

Το πρόγραμμα «το σεντούκι των ιστοριών» πραγματοποιείται στα πλαίσια δράσεων του Future Library και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, διατέθηκαν για το πρόγραμμα 25 tablet pcs και 25 smartphones  από την εταιρία Vodafone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close Search Window