Πρόσκληση-Πρόγραμμα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, της 25ης Μαρτίου 1821.

Κατηγορία: 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας και το Δημοτικό συμβούλιο,

σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

 ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ Ι. ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και καταρτίστηκε ως εξής)

 Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

  1. Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. , Τραπεζών, οδών και πλατειών, από το πρωί της 24ης Μαρτίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
  2. Φωταγώγηση κατά τις εσπερινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, των Μ.Π.Δ.Δ. , οδών, πλατειών του Κάστρου και του Προφήτη Ηλία.

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

9:00 π.μ. Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Σχολεία

10:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Διονυσίου Κόκαλη από τους μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Δομοκού.

Γ. ΣΑΒΒΑΤΟ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

9.45 π.μ. Τέλος προσέλευσης των Σχολείων στην Εκκλησία.

9.50 π.μ. Συγκέντρωση Αρχών, Προέδρου και μελών Δημοτικού Συμβούλου στην  Πλατεία Μουσών.

10.00 π.μ. Προσέλευση Αρχών στην Εκκλησία.

10.15 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

 Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου από τον Καθηγητή του Λυκείου Δομοκού, κ. Μουστάκα Κωνσταντίνο, Π.Ε.01

11.00 π.μ. α) Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων.

                  β) Κατάθεση στεφάνων με την εξής σειρά: Δήμαρχος Δομοκού, Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, 695ΑΒΠ/2Η ΥΑ, Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, Εθνική Αντίσταση, Εκπρόσωπος Εφέδρων Απόστρατων Αξιωματικών, Παράρτημα ΑΜΕΑ Φθιώτιδας, Δασονομείο Δομοκού, Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δομοκού, Λύκειο, Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός, Εμπορικός Σύλλογος, Εκπολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος γυναικών «ΦΙΛΑΡΕΤΗ» , Λαογραφικός Όμιλος.

                   γ) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

                   δ) Εθνικός Ύμνος από την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου.

(Μέσα στο χώρο του Ηρώου θα βρίσκονται μόνο οι ιερείς, οι ψάλτες, η χορωδία, οι σημαιοφόροι ο τελετάρχης και οι βοηθοί.

11.30 π.μ. Μετά  τον Εθνικό Ύμνο, οι επίσημοι και το κοινό θα πάρουν θέσεις κατά μήκος της οδού Δημοκρατίας και στο χώρο μπροστά από το πρώην Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων για την παρέλαση των  Σχολείων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Πάνω στην εξέδρα θα είναι ο Δήμαρχος Δομοκού, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού, της 695ΑΒΠ/2Η ΥΑ, του Αστυνομικού Τμήματος, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Εθνικής Αντίστασης, των Εφέδρων Απόστρατων Αξιωματικών, του Παραρτήματος ΑΜΕΑ, οι Ιερείς, οι Δ/ντες των Σχολείων Λυκείου, Γυμνασίου Δημοτικού, Νηπιαγωγείου.)

Μετά τη μαθητική παρέλαση, μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου Δομοκού θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Θαυμακού ή στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο Προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ Κεφαλάς Κυριαζής

Φωτογραφίες: